Conservatoir beslag

Wij leggen binnen 24 uur conservatoir beslag op gelden of goederen van uw debiteur

 

 • Conservatoir beslag kan alleen via een advocaat
 • Binnen 24 uur beslag op de bankrekening van uw debiteur
 • Meer zekerheid voor het verhalen van uw vordering
 • Persoonlijk advies van ervaren advocaten
 • Spoedprocedure voor het veilig stellen van uw vordering

Conservatoir beslag

U kunt op twee manieren beslag leggen bij uw debiteur: executoriaal en conservatoir.

Executoriaal beslag kan worden gelegd zodra uw een toewijzend vonnis heeft verkregen. Dit duurt in de regel minimaal een maand (indien uw vordering niet wordt betwist) en daardoor kan uw debiteur mogelijk goederen of vermogen in die tijd wegsluizen. Hierdoor kan het zijn dat er niets meer is om beslag op te leggen, zodra u uiteindelijk een vonnis heeft behaald.

Conservatoir beslag is een spoedprocedure voor het leggen van beslag. Wij kunnen een conservatoir beslag zelfs al binnen 24 uur voor u leggen. Doordat een conservatoir beslag snel kan worden gelegd en zonder dat uw debiteur eerst op de hoogte wordt gesteld, biedt deze vorm van beslaglegging u meer zekerheid voor het verhalen van uw vordering.

Op deze pagina vindt u een toelichting op conservatoir beslag. 

 

 

Waarom moet u ons inschakelen voor conservatoir beslag?

Advocaten gespecialiceerd in conservatoir beslag

Ons kantoor heeft meer dan 30 jaar ervaring in het leggen van conservatoir beslag. Wij hebben al duizenden succesvolle beslagen gelegd en daarmee vele miljoenen aan onbetaalde facturen voor onze cliënten kunnen verhalen.

Binnen 24 uur beslag op de bankrekening van uw debiteur

Wij kunnen heel snel handelen met conservatoir beslag en al binnen 24 uur beslag leggen op bijvoorbeeld de bankrekening van uw debiteur. 

Meer zekerheid om uw vordering te verhalen

De gelden of goederen waar wij beslag voor u op leggen kunnen niet meer door uw debiteur worden verkocht of weggesluisd. 

Wat is conservatoir beslag?

Holthuizen Incasso advocaten

Binnen 24 uur beslag laten leggen bij uw debiteur

Conservatoir beslag is een zeer effectieve maatregel om uw vordering te verhalen. Een dergelijk beslag kunnen wij al binnen 24 uur voor u leggen. Door succesvol beslag te leggen op bijvoorbeeld goederen of de bankrekening van uw debiteur heeft u meer zekerheid dat uw vordering kan worden verhaald. De schuldenaar kan de zaken beslag op ligt namelijk niet meer aan iemand anders overdragen. Wanneer de rechter u in de procedure voor uw vordering in het gelijk stelt, kunt u de gelden of goederen onder het beslag verkopen of opeisen.

 

Laat ons vandaag nog de beslagprocedure voor u in gang zetten

 • Wij kunnen al binnen 24 uur conservatoir beslag leggen
 • Meer zekerheid dat uw vordering kan worden verhaald
 • Beslaglegging op bankrekeningen
 • Beslag op onroerende zaken 
 • Beslag onder klanten van uw debiteur
 • Uw debiteur kan de goederen/ gelden niet meer wegsluizen

 

Hoe werkt conservatoir beslag?

Holthuizen Incasso advocaten

Verzoekschrift door advocaat

Voor het leggen van een conservatoir beslag zal een advocaat een verzoekschrift voor u indienen bij de voorzieningenrechter. De voorzieningenrechter zal summierlijk beoordelen of uw vordering juist is, de debiteur is hierbij niet aanwezig (met uitzondering van loonbeslag of sekwestratie) en wordt ook niet op de hoogte gesteld. Dit zorgt ervoor dat de gelden of goederen waar u beslag op wil leggen niet kunnen worden weggesluisd.

Dagvaarding in de hoofdzaak

Nadat er conservatoir beslag is gelegd moet er binnen 14 dagen een dagvaardingsprocedure worden opgestart. Dit wordt de dagvaarding in de hoofdzaak genoemd. In deze procedure oordeelt de rechter of uw vordering dient te worden toegewezen. Deze dagvaardingsprocedure heeft ook tot doel om het conservatoir beslag om te zetten in een executoriaal beslag. Start u de dagvaardingsprocedure niet binnen de 14 dagen of wordt uw vordering afgewezen, dan komt het conservatoir beslag te vervallen.

Wanneer kan je conservatoir beslag leggen?

Uw vordering moet opeisbaar zijn, maar u hoeft nog geen vonnis te hebben voor het leggen van conservatoir beslag. Beslag voor een betwiste vordering wordt afgeraden, omdat dit een schadeclaim tot gevolg kan hebben. Wij adviseren u graag vrijblijvend of beslag voor uw vordering mogelijk is.

Heeft u vragen over conservatoir beslag?

 

Waarop kan er beslag worden gelegd?

Beslag kan op diverse zaken gelegd worden, maar er zijn wel uitzonderingen. Zo geldt er voor particuliere schuldenaren wel een beslagvrije voet, een deel van het inkomen waarop geen beslag mag worden gelegd.

De meest voorkomende beslagobjecten zijn:

 • Bankrekening
 • Onroerende zaken
 • Roerende zaken
 • Aandelen
 • Registergoederen, zoals voertuigen en schepen.
 • Vorderingen van uw debiteur op derden

Wat kost een conservatoir beslag?

U dient er rekening mee te houden dat u naast de kosten voor het leggen van het conservatoir beslag ook kosten moet maken voor de dagvaarding in de hoofdzaak. Wij adviseren u graag vrijblijvend over de exacte kosten voor gehele procedure voor uw vordering.

Kosten conservatoir beslag bij Holthuizen Advocaten

Neem contact op met ons kantoor voor een kostenopgave voor uw vordering. In de tabel hieronder viondt u een indicatie voor de kosten van een conservatoir beslag.

Overzicht kosten:

Verzoekschrift Vanaf € 500,-
Griffierecht bedrijven € 656,-
Griffierecht particulieren € 304,-
Deurwaarderskosten Vanaf € 350,-

Ervaringen van onze klanten